Recta final de les obres al Museu Casteller

Els treballs de construcció del Museu Casteller de Catalunya al barri Antic de Valls engeguen la seva fase final, la que haurà de dotar de contingut l’interior de l’edifici. L’obra la duu a terme la Unió Temporal d’Empreses Croquis, BMT Sound i Eurocatalana i està pressupostada en 1.660.000 euros. L’execució de la fase final de les obres en aquest equipament arriba després de diversos entrebancs, que havien deixat deserta la licitació de les mateixes en anteriors convocatòries i que finalment s’ha concretat en un projecte final que contempla retocs i millores respecte la proposta inicial d’Ignasi Cristià.

L’empresa barcelonina Croquis, que lidera la UTE encarregada d’executar el projecte té una llarga presència en la producció, muntatge i instal·lació de projectes museogràfics, entre ells, a tall d’exemple, ha realitzat part de l’exposició permanent al Born Centre Cultural. El projecte museogràfic del Museu Casteller dissenyat per Ignasi Cristià sobresurt per l’ús d’elements audiovisuals i muntatges immersius i sensorials.

Sense fixar un termini concret, durant els propers mesos es tancarà un procés d’anys. Paral·lelament, també es realitzaran treballs d’adequació de l’entorn del mateix i parets mitgeres.