La Fiscalia demana 11 anys de presó per rebel·lió al vallenc Cèsar Puig

La Fiscalia de l’Audiència Nacional demana 11 anys de presó per un delicte de rebel·lió pel vallenc Cèsar Puig. El qui va ser secretari general d’Interior durant el referèndum de l’1 d’octubre. És la mateixa pena que també demana per Josep Lluís Trapero, major del Mossos i per Pere Soler, l’exdirector de la policia catalana. Per la intendent Tresa Laplana demana una pena de 4 anys per sedició.

Era el 8 de març quan el vallenc Cèsar Puig, exsecretari general d’Interior declarava a l’Audiència Nacional davant la jutgessa Carmen Lamela, investigat per un delicte de sedició. Tot plegat s’emmarcava en la investigació del referèndum de l’1 d’octubre i del paper que van tenir els Mossos d’Esquadra. Lamela deixava a Puig en llibertat sense fiança amb mesures cautelars.

Gairebé un mes més tard, Lamela processava a Cèsar Puig i l’ex cúpula dels Mossos per un delicte de sedició i un altre d’organització criminal pel referèndum i d’aquesta manera feia un pas més per enviar-los a judici.

Amb l’arribada del 155 Cèsar Puig, com a número 2 de la conselleria d’interior va ser cessat. És per això i per la situació judicial que Valls va organitzar un acte d’homenatge a Puig, que sempre ha assegurat tenir la consciència tranquil·la de no haver fet res que sigui penalment punible.

Ara la Fiscalia de l’Audiència Nacional demana 11 anys de presó per Cèsar Puig, Josep Lluís Trapero i Pere Soler. Si fins ara havien estat investigats per sedició i pertinença a organització criminal, la Fiscalia hi veu un delicte de rebel·lió. I no demana per cap d’ells pertinença a organització criminal. En canvi per la intendent Teresa Laplana la fiscalia demana 4 anys de presó per sedició.