El Museu de Valls posa en valor les artistes locals

El Museu de Valls dedica el seu espai d’exposicions temporals a cinc artistes locals de diferents disciplines. "Excèntriques" ens apropa a l’obra de la pallassa Pepa Plana o de  la ballarina Carme Vidal. També mostra treballs de Gemma Clofent, Lluïsa Clols i Montse Gomis. Es podrà visitar fins al 24 de febrer.

Excéntriques”, la nova exposició temporal del Museu de Valls presenta l'obra de cinc dones singulars que comparteixen el compromís amb el seu art entès des d'un tarannà independent i innovador. Nascudes a Valls, en el temps d'una generació, entre 1947 i 1966, s'han format i han treballat en uns anys d'intensa transformació cultural i política del país i totes han apostat per la identificació amb corrents contemporanis. Representen i comparteixen diferents disciplines artístiques.

PEPA PLANA O CARME VIDAL, PROTAGONISTES

pEPA

L’exposició ens apropa a l’obra de la pallassa més internacional que ha donat Valls. Pepa Plana hi ensenya, entre altres, bona part del vestuari que l’ha acompanyat al llarg de la seva exitosa carrera. És la pell dels personatges a que ha donat vida.

L’acompanya en aquesta mostra un altre disciplina d’escenari: la dansa. En aquest cas, el protagonisme és per la ballarina ja retirada Carme Vidal. Més habituals per trobar en un museu són les propostes protagonitzades per la dibuixant, gravadora i pintora Montse Gomis, les pintures de la il·lustradora gràfica Lluïsa Clols, o els treballs fotogràfics que ens presenta Gemma Clofent, on fusiona i altera imatges.

És una mostra que junta una generació de vallenques que han excel·lit i que han ampliat els marges de la creació, s'han mogut desplaçant el centre convencional i han guanyat en llibertat. L’exposició es podrà visitar fins el 24 de febrer.