Valls augmentarà impostos per primer cop en quatre anys

Després de tres exercicis fiscals amb els impostos i taxes congelades, el ple de l'Ajuntament de Valls ha aprovat augmentar diferents impostos com el de l'IBI, el de vehicles i l'Impost d'Activitats Econòmiques de cara a l'any vinent.

L'IBI augmenta un 3,5%, per sota del 4,5% previst de l'IPC interanual. L'Impost de vehicles de tracció mecànica ho fa en un 13,7%, tot i que des del govern es destaca que el coeficient impositiu continuarà sent inferior als que s'apliquen a la majoria d'altres municipis. Finalment, també puja l'IAE un 4,4%, tot i que la mesura només afectarà aquelles empreses que es trobin en àmbits en què s'ha realitzat millores en els últims temps.

Una decisió que des del govern de Junts i Esquerra defensen per l'augment de costos que pateix el consistori. Entre aquests destaquen l'augment del preu dels subministraments, dels sous del personal i dels interessos bancaris, a més de la impossibilitat d'utilitzar el romanent de tresoreria.

L'OPOSICIÓ, EN CONTRA

Unes ordenances que han comptat amb el vot contrari de tota l'oposició. Des del PSC han qualificat la pujada d'impostos com a innecessària, ja que diuen que cada liquidació de pressupost acaba amb un romanent de tresoreria més gran que l'any anterior.

Des de la CUP han criticat l'eliminació de certes bonificacions com per a la instal·lació de plaques solars i han apostat per un augment progressiu dels impostos. Des de VOX s'han oposat a qualsevol augment.

NOVA MODIFICACIÓ PER CA PADRÓ

Un ple que també ha aprovat per segona vegada la modificació del POUM per a l'entorn de Ca Padró, un cop introduïdes les esmenes fetes pel Departament de Cultura al document inicial.