Vallsgenera activa la formació dual amb la participació d'empreses

L’Institut Municipal de Desenvolupament Local Vallsgenera ha obert enguany una nova línia d’activitat entre els seus programes de formació ocupacional. Des de finals de gener s’ha activat per primera vegada un programa de Formació Professional Ocupacional Dual, en una iniciativa finançada pel Servei d’Ocupació de Catalunya i que compta amb la col·laboració de l’Institut d’Educació Secundària Jaume Huguet de Valls i diferents empreses del sector de la fabricació mecànica.

El nou programa combina la formació de joves en situació d’atur, preferentment joves d’entre 16 i 29 anys, mitjançant un certificat de professionalitat i la subvenció d’un contracte de formació i aprenentatge en una empresa. Hi participen actualment vuit alumnes, que fan les pràctiques a set indústries de l’Alt camp, entre elles, Andreu Manteniment. Mentre l’empresa guanya potencials treballadors, els alumnes milloren el seu currículum amb pràctiques remunerades i enfocades a un futur.

 

La jornada laboral dels participants es distribueix entre un 35% destinat a la formació i el 65% de treball directe a l’empresa. La formació que Vallsgenera imparteix es fa als espais de l’Institut Jaume Huguet