Valls estrena el nou Ball de Pastorets adult

El Ball de Pastorets adult de Valls s'ha estrenat en una cercavila inaugural al passeig dels Caputxins. Una desena de joves han picat per primera vegada sota el paraigua de la nova agrupació. Alguns d'ells, ja ho havien fet fa uns anys quan formaven part del ball infantil.

Aquests antics membres i l'Associació Cultural l'Espardenya han volgut impulsar el ball adult per donar continuïtat a la versió infantil que es va crear ara fa deu anys.

Una jornada de presentació dels vallencs, que han estat acompanyats pel ball infantil i pels seus padrins, el Ball de Pastorets de Reus i Vilafranca. 

Els vestits que han lluït han estat renovats i dissenyats per la membre del ball Mercè Gaya i confeccionats per la vallenca Sara Esteban. Han conservat elements com la carabassa i el sarró, han incorporat més cascavells i han reemplaçat el barret per uns mocadors.

ddr grans i petitts

Tot i els nervis de la primera actuació, els membres del ball ja tenien ganes de mostrar a la ciutat tot el que havien après assajant aquests darrers mesos. Els joves han ballat a la melodia de la música d'una mitja cobla: flabiol, tamborí i sac de gemecs, amb les tonades compostes per Pol Figuerola.

Per conèixer com serà la interpretació del ball parlat s'haurà d'esperar fins aquest dimecres. A més, també sortiran al seguici cerimonial i a l'Anada a Completes, que es podrà seguir per TAC12.