La imatge de Tondo, al seu pavelló

Avui es compleixen 11 anys de la mort del millor ciclista de la demarcació i la seva família ha obsequiat Valls amb una obra que lluirà a l'entrada del poliesportiu batejat al seu dia amb el nom de Xavier Tondo i Volpini.

La descoberta de la pintura s'ha dut a terme a l'espai d'accés del recinte amb la presència d'amics, familiars i representants polítics i esportius de la ciutat i el territori. D'aquí a pocs dies el rostre de Tondo, amb el mallot d'un dels equips pels quals va competir, l'Andalusia CajaSur, penjarà d'una paret del poliesportiu del Fornàs.

La mare de Tondo va rebre el quadre a principis d'any gràcies a la generositat d'un artista de Xàtiva, Miguel Soro, que va conèixer al seu dia el vallenc i que s'ha especialitzat a dibuixar il·lustres de les dues rodes.

Després de tenir-lo un temps a casa, Emma Volpini ha considerat que era el moment de cedir-lo a mans municipals a fi de continuar recordant la figura d'un esportista que va morir amb tan sols 32 anys i que va destacar a conjunts de primer nivell com el Cervélo i el Movistar.