Els restaurants de Valls allarguen la temporada de calçotades

Els restauradors del quilòmetre zero de les calçotades confien amb aquesta mesura poder arreglar una temporada fins ara de mínims per les restriccions de mobilitat que han impedit el desplaçament del turista gastronòmic.

Durant els mesos de tardor i hivern les restriccions imposades pel Procicat han castigat notablement el turisme gastronòmic. A Valls i l’Alt Camp, en plena temporada de calçotades, l’efecte ha estat evident. Productors i restaurants han perdut la major part dels beneficis d’una indústria gastronòmica que anualment suposa un dels principals motors econòmics de la comarca. Enguany, sense clients externs, la campanya ha estat dura fins al moment.

Ara, restauradors i productors han vist una escletxa d’esperança amb l’aixecament del confinament comarcal. De fet, els restaurants asseguren que ja pel proper cap de setmana se’ls ha multiplicat la demanda. Allargaran encara un mes una temporada de calçotades amb la voluntat de revertir part dels números. Els productors, que també ja van adaptar la seva producció, també l’estiraran aprofitant que la climatologia ha acompanyat el conreu del calçot.

La crida per salvar la temporada de calçotades va més enllà de productors i restauradors. L’ajuntament de Valls, de fet, liderarà una campanya publicitària nacional per promoure el turisme de calçotades durant aquest mes extra de temporada. El consistori vallenc també ha anunciat més paquets d’ajudes pels sectors afectats per la crisi econòmica derivada de la pandèmia, entre els que contempla la restauració i la cultura.