El comitè d'empresa del Pius demana temps per negociar el traspàs de la residència Alt Camp

El comitè d’empresa del Pius demana explicacions al consistori sobre el procés de canvi de titularitat de la gestió de la Residència Alt Camp. Denuncia que l’anunci del traspàs a Fundació Vilaniu s’ha fet sense consultar i reclama més temps per implementar-lo per poder negociar les condicions. El consistori pretén executar el traspàs amb el canvi d’any.

L’1 de gener de 2021 la gestió de la residència Alt Camp, ara en mans de la mateixa empresa que gestiona el Pius Hospital, passarà a mans de la Fundació Vilaniu. D’aquesta forma, l’Ajuntament de Valls separarà els serveis sanitaris i els socials que fins ara es gestionaven des del Pius per poder traspassar l’hospital a la Generalitat. El comitè d’empresa del Pius però, té dubtes d’aquest moviment i ho ha traslladat al plenari de l’Ajuntament.

Preocupa la situació laboral en què quedarà el prop de centenar de treballadors afectats per la mesura i la viabilitat econòmica del projecte si aquest no passa a la generalitat, com el Pius. El representant del comitè ha demanat temps per poder negociar les condicions.

Una petició feta als precs i preguntes de l’últim plenari que no ha tingut resposta des del govern i que ha arribat reforçada per la petició de la CUP d’un informe jurídic que validi la decisió presa en junta de govern sense passar pel sedàs del plenari.

Tot plegat en un ple en què, des de la regidoria d’Acció Cívica, avançant-se a la crítica dels partits de l’oposició, es va demanar disculpes pel contingut excessivament estereotipat de l’última campanya de Comerç de Valls. Des de PSC i CUP s'ha agraît la franquesa de la regidora posant en dubte la campanya  impulsada pel seu soci de govern des de la regidoria de Comerç.

El plenari també ha aprovat una addenda al conveni de les Decennals que permetrà posposar les subvencions a entitats en un altre exercici al previst inicialment per adequar-les al moment en què se  celebrin les festes ajornades.