El festival Guant tindrà un marcat accent català

La setzena edició del festival de teatre de titelles Guant arriba, com la majoria d’activitats culturals, marcada per les restriccions sanitàries. Serà del 3 al 8 de novembre i els organitzadors han destacat l’aposta per les companyies de proximitat.

Els encarregats d’obrir el Festival Guant seran els maresmencs Zipit Company amb un espectacle de titelles de taula. Serà la primera de les nou companyies catalanes que actuaran en un festival Guant amb un marcat accent de proximitat. Una aposta per la creativitat catalana que neix de la necessitat de donar suport la cultura més propera, castigada pels efectes de la pandèmia, però també per garantir l’èxit del festival evitant aportacions externes, que podrien tenir dificultats segons l’evolució de la crisi sanitaria.

Entre les propostes que es podran veure en aquesta nova edició del Guant hi trobarem dues estrenes: Fragile, un espectacle visual de LaBú Teatre, i La (petita) MobyDick, que es podrà veure al Convent de les Arts d’Alcover i que compta amb la participació d’actors del Camp de Tarragona com Joan Rioné i Eudald Ferré.

Les companyies Petit Bonhom,. Sifó, Pep Aymerich i Animamundi completaran el programa d’espectacles. El festival, com és habitual, també comptarà amb una exposició, en aquest cas protagonitzada per la companyia Matito, de Cambrils, i un taller que enguany es destinarà a crear miniteatrins amb material reciclat de la natura, i que es desenvoluparà entre mesures de seguretat sanitària. El festival de teatre de titelles Guant tindrà com a punt neuràlgic el Teatre Principal de Valls.