Marta Galimany busca marca a l'hora en pista

Sense calendari de cites esportives a causa de les restriccions motivades per la pandèmia de la Covid-19, els atletes s’han de reinventar per trobar motivacions. És el cas de la vallenca Marta Galimany, que sense proves a l’horitzó se n’ha fabricat una a la seva mida. L’atleta vallenca provarà la seva resistència i velocitat corrent una hora en pista en un test homologat a la pista del Fornàs.

La pista d’atletisme del Fornàs serà l’escenari d’una prova diferent per la Marta Galimany. Aquest cop no correrà contra cap rival ni sobre una distància concreta. Ho farà contra el crono per cobrir en el marc d’una hora la màxima distància possible donant voltes a la corda de la pista. Una prova que l’atleta vallenca ha incorporat al seu calendari de tests. La farà acompanyada de tres atletes més, requisit necessari per poder homologar la marca amb la presència de jutges oficials. Serà el primer cop que Marta Galimany s’enfrontarà a una prova d’aquest estil.

Més de quaranta voltes per superar el rècord

No ho diu obertament però al voltant del marge de quilòmetres (16-17) que vol recórrer en una hora Marta Galimany, hi trobem l’actual rècord estatal de la modalitat. Raquel Gómez va establir fa dos anys a Sevilla una marca de 16 quilòmetres i 72 metres en la mateixa prova. Per superar-lo, Galimany hauria de completar més de quaranta voltes a la pista d’atletisme en el període establert. És a dir, hauria de fixar un ritme per sota el minut i mig per volta.

Galimany realitzarà aquesta prova oficial aquest dimarts a la nit, a un quart de deu, evitant d’aquesta forma les hores de sol i calor. El test es realitzarà a porta tancada seguint els protocols de seguretat sanitària.