La Generalitat invertirà un milió d’euros per desplegar 26 quilòmetres de fibra òptica a l’Alt Camp

A finals d’aquest any, les 42 capitals de comarca de Catalunya estaran connectades amb fibra òptica. A hores d’ara, falten 13 per connectar, entre elles, Valls. Durant el primer trimestre d’aquest any, la Generalitat invertirà un milió d’euros per desplegar 26 quilòmetres d’aquesta fibra a la comarca. La fibra enllaçarà El Vendrell amb Montblanc per la C-51, i permetrà els operadors establir noves connexions al llarg de la instal·lació.

Amb la nova xarxa, l’Alt Camp tindrà el 55 per cent de fibra òptica. Ho ha anunciat el conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, Jordi Puigneró, durant la reunió amb els alcaldes de la comarca.

El desplegament connectarà la capital, Valls, i els nuclis de població de Bon Sol i Picamoixons. A més, es deixarà un punt de connexió interurbana als municipis de Rodonyà, Vila-rodona, Montferri, Bràfim, Alió i La Riba.

Al marge d’aquest anunci, el conseller també ha participat aquest matí a una edició especial del concurs d’innovació oberta ‘Smart Catalonia Challenge’ celebrat a l’Autoritat Portuària de Tarragona. Durant la jornada s’han presentat diferents solucions tecnològiques dissenyades per empreses per donar resposta als reptes plantejats pel Port. Es pretén que la tecnologia ajudi a agilitzar els processos de l’operativa portuària.