El Catllar-UE Valls, les dues cares del derbi

Els duels territorials no entenen de classificacions. La Unió Esportiva Valls passa diumenge pel Catllar a la recerca de l'onzena jornada seguida sense perdre que l'acosti, encara més, a la part alta de la Primera Catalana. Els locals són penúltims.

Sessions com aquesta, al Complex Esportiu Futbol Salou, trenquen la rutina de la Unió Esportiva Valls. L'amistós davant un conjunt sub21 de Suïssa pretén servir d'estímul per a la plantilla més sorprenent de tota la Lliga: l'última derrota va produir-se a l'octubre. Des de llavors, vuit victòries i dos empats que han situat el conjunt de Joan Antoni Pallarès a quatre punts de la plaça de promoció per pujar a Tercera. El present del Catllar, en canvi, és ben diferent com a penúltim i amb quatre derrotes seguides que han allunyat la probable zona de permanència a vuit punts. Ara bé, les xifres, quan toca derbi, importen ben poc.

L'anada va acabar amb empat a dos al Vilar i enmig d'un inici de temporada pèssim per a la Unió Esportiva Valls i irregular per als del Baix Gaià. En qualsevol cas el favoritisme apunta cap als de Valls, 19 punts per damunt del Catllar.

Queden 16 jornades per saber si la Unió Esportiva Valls enllestirà la permanència per la via ràpida i si, fins i tot, pugnarà per l'ascens. Veurem si és suficient temps perquè el Catllar reaccioni. Diumenge a les 12 del migdia tots dos conjunts es veuran les cares al Tarragonès.