La Vella, molesta per l'ús polític, sense permís, de la seva imatge

L’aparició d’una fotografia protagonitzada per la Colla Vella dels Xiquets de Valls en un anunci de caire polític emmarcat en la celebració del 12 d’octubre per les xarxes socials del col·lectiu SomMés ha encès els responsables de la colla castellera. La imatge, que ja ha estat retirada de les plataformes digitals a instàncies de les demandes de la Colla Vella, i també de l’autor de la fotografia, David Oliete, acompanya una pinya dels rosats amb un text polític de caràcter unionista, allunyat radicalment de la implicació explícita de la Vella de Valls amb el dret a decidir. L’autor de la fotografia, David Oliete, i la Colla Vella, ja s’han posat en contacte per presentar una denuncia de forma conjunta els autors del muntatge per la manipulació d’una imatge de la colla sense el consentiment de la mateixa i la usurpació també de valors  castellers.

La Vella ha rebut el suport d’altres colles que també han patit casos similars i també de la coordinadora de colles castelleres, de qui la Colla Vella reclama que lideri accions contra l’ús fraudulent dels valors que representa fet casteller.

En el cas que ens ocupa, el fet que el col·lectiu SomMés no estigui registrat com a entitat dificulta l’objecte de la demanda, però els responsables de la Colla Vella creuen que hi ha mecanismes per trobar-los. El contingut polític del missatge que acompanya la fotografia vincularia els autors a l’òrbita de moviments com societat civil catalana o partits polític unionistes.