Els versos i parlaments, protagonistes als balls petits de Tarragona

Aquesta tronada dels diables petits del Ball de Diables de Tarragona va donar el tret de sortida a les actuacions dels balls parlats petits. Aquestes feres representen el bé i el mal, i els 7 pecats capitals. Es tracta d’una còpia de la representació que fan els diables grans, amb una part fixa que es va repetint any rere any, i altra variable que l’acostumen a interpretar durant els anys d’aniversari. Una lluita entre el bé i el mal on sempre acaba guanyant el bé.

El Ball d’en Serrallonga petit també va ser present en les representacions. Fa 11 anys que interpreten aquests balls satírids, imitant al ball que fan els seus germans grans el 22 i 23 de setembre. Els petits van repassar l’actualitat de la ciutat de Tarragona i de Catalunya i temes que els interessa. Enguany van parlar del canvi de govern de l’Ajuntament, de la situació de la cultura a la ciutat, la brutícia als carrers o dels patinets elèctrics.

Per tancar les actuacions, els Pastorets Petits de Tarragona van interpretar els seus balls davant d’unes escales plenes de gent. La plaça de les Cols va ser testimoni de l’escalfament abans de gaudir els balls de les representacions dels grans.