Un centenar de pacients són operats mitjançant robots a Joan XXIII des d'inicis d'any

Des de principis d'any un centenar de pacients de l'Hospital Joan XXIII han estat operats en diverses especialitats mitjançant cirurgia robòtica, és a dir que els cirurgians han realitzat la intervenció a través d'un robot quirúrgic. Des del passat mes d'abril l'hospital tarragoní disposa del robot més avançat en aquesta tècnica, el Da Vinci Xi.

Fa més de dos anys que l'hospital Joan XXIII de Tarragona va inaugurar una nova era en les operacions quirúrgiques amb l'adquisició del primer robot Da Vinci, que permetia als professionals treballar amb una major comoditat en determinades cirurgies que requereixen un alt grau de precisió. Unes prestacions que el passat mes d'abril van millorar encara més amb la incorporació del robot da Vinci Xi, d’última generació, la plataforma més evolucionada per a la realització de cirurgia mínimament invasiva.

Durant el primer semestre de l'any s'han dut a terme gairebé un centenar d'intervencions amb cirurgia robòtica, 50 amb el nou model. Aquest permet  millorar de forma ostensible la precisió quirúrgica dels professionals de la cirurgia i en conseqüència reduir les molèsties postoperatòries i els terminis de recuperació dels pacients.

Unes prestacions del nou equip robòtic que s’han aplicat en especialitats com la cirurgia toràcica, urologia, ginecologia, otorrinolaringologia i cirurgia general.