La justícia obliga a tancar la TAP durant la nit

La Tàrraco Arena Plaça, es quedarà sense activitat nocturna. Una denúncia dels veïns pels límits de soroll ha acabat amb sentència contrària per la TAP. L'Ajuntament ja ha dit que acatarà la sentència.

El tribut a Queen del pròxim27 de juliol, o els concerts de Marea o Manel Carrasco el mes d’agost entre altres, programats a la Tarraco Arena Plaça perillen. L’Ajuntament de Tarragona acatarà una sentència del jutjat contenciós administratiu número 2 de Tarragona que ordena el cessament de l’activitat al recinte entre les nou del vespre i les set del matí. La sentència arriba arran d’una demanda dels veïns, que asseguren que els sorolls provinents del recinte durant els esdeveniments superen els límits legals. Ara, l’Ajuntament ha instat  la gerència de la TAP, equipament propietat de la Diputació de Tarragona, a suspendre les activitats previstes durant l’horari nocturn estipulat a la sentència judicial.

La sentència, emesa el passat 9 de maig, insta també al consistori tarragoní a garantir que s’adoptin les mesures necessàries per adaptar l’equipament a la normativa catalana sobre sorolls. Adverteix però que només s’aixecarà la suspensió quan s’acrediti que s’ha adequat el recinte a la normativa i que s’haurà de comprovar que les emissions acústiques no superen els llindars establerts per la normativa.

La sentència judicial posa fi a deu anys de queixes i reivindicacions veïnals. Els veïns acrediten que diversos mesuraments oficials durant els últims anys ja han contemplat el problema. Asseguren que un informe de la Diputació, titular de l’equipament, l’any 2014 ja advertia que en determinats esdeveniments es superava el llindar dels 50 decibels permesos per llei. Asseguren que l’Ajuntament també ha fer mesuraments amb idèntics resultats però que no ha actuat. Els veïns reiteren que les molèsties per sorolls, a banda de l’activitat.