Els castells de nou dels Castellers de Vilafranca destaquen al Pla de la Seu

La diada del Pla de la Seu de Tarragona ha estat la més destacada d'un cap de setmana casteller amb poques actuacions. La de davant de la catedral tarragonina va perdre la categoria de Gamma Extra dels darrers anys, però va poder veure castells de nou gràcies a uns Castellers de Vilafranca que encara busquen el seu millor ritme enguany. Els Xiquets de Tarragona van tenir en els castells bàsics de vuit les seves millors estructures

La diada del Pla de la Seu d'aquest dissabte davant la catedral de Tarragona va ser el fidel reflex de què està passant en moltes places castelleres aquesta temporada, amb unes colles que encara a aquestes alçades de temporada no estan preparades per a fer salts importants endavant i amb una davallada de públic important a les actuacions.

En aquest context, la millor actuació del dia la van dur a terme uns Castellers de Vilafranca lluny de la Gamma Extra que ja tenien a l'abast a aquestes alçades de calendari altres anys. Així, els Verds van signar tot just el primer doblet de castells bàsics de nou descarregats enguany, i ho van fer, a més, havent de desmuntar un intent tant del 3d9 com del 4d9 folrats. Van tancar l'actuació amb el 2d8 amb folre i amb la millor notícia de la jornada, que va ser el primer pilar de set amb folre descarregat per la nova alineació de l'espadat vilafranquí, deu anys després del darrer canvi en les posicions baixes del pilar verd.

Una diada que va servir als amfitrions Xiquets de Tarragona per a consolidar les estructures ja descarregades enguany abans de tornar a enfrontar-se amb la gamma alta de vuit en les properes actuacions. Els matalassers van tenir en els dos castells bàsics de vuit, el 3 i el 4d8 els seus dos millors castells els que van acompanyar d'un 5d7 que volen tornar a intentar pujar un pis més la setmana vinent a Altafulla.

Van tancar l'actuació uns Castellers de Sants també molt limitats a aquestes alçades de curs i que només van poder tenir en el 4d8 el seu millor castell.