CBT - Quart (77-75)

Recuperem íntegrament un partit que hem narrat a TAC12. Tarragona lidera la Lliga EBA després d'imposar-se al fins ara primer classificat, el Quart, a la pròrroga. Els de Berni Álvarez ocupen places de playoff d'ascens a la LEB Plata amb un triomf de coixí sobre el tercer.

Només el Mataró havia estat capaç de guanyar davant el Quart. Ara també ho ha fet un solvent CBT, que encadena quatre victòries per encadenar per primer cop la taula aquest curs. Les defenses han estat la clau de la jornada, i és que tots dos equips han patit moltíssim per desplegar el seu habitual joc. Tot i això, el paper d'il·lustres com Ferran Torres i Adrià Duch, i també de Jaume Zanca, especialment durant la pròrroga, ha permès que la victòria es quedi al Serrallo.

Després de 4 períodes igualadíssims el Quart ha forçat la pròrroga i el CBT ha desaprofitat l'opció amb un darrer tir d'endur-se el partit per la via ràpida. Però a la pròrroga ha succeït just el contrari quan els gironins han fallat un triple al darrer instant que hagués transformat el marcador definitiu. Paradoxalment la línia exterior ha mantingut viu el Quart aquesta tarda, també el domini del rebot durant els moments més intensos. Tot i que els tarragonins s'han allunyat de sis punts, el visitant Eric Jiménez ha capitanejat els seus, que han arribat a posar-se per davant. Durant els darrers instants Torres (19 punts) i Zanca (15), especialment Zanca, han fet possible el 77-75 final que situa el CBT amb el mateix balanç que el Quart (9-2), i amb una victòria de marge sobre l'Igualada, el primer equip que es quedaria fora del playoff. El màxim anotador local ha estat Adrià Duch, amb 21 punts i 4 triples.

La setmana vinent no hi ha competició i el 2018 es tancarà a la pista de l'Olivar, el 15 de desembre.

Parcials: 17-16, 17-20, 15-13, 15-15 i 13-11