Reivindicació de l'ensenyament públic contra les retallades i les taxes universitàries

També hi ha hagut vaga aquest dijous amb manifestació d'estudiants i professors. Reclamen que es reverteixin els efectes de les retallades del 2012. Els universitaris demanen una rebaixa de taxes. La protesta s'ha fet al centre de Tarragona.

Aquesta és la imatge que presentaven aquest matí els accessos als aularis del Campus Catalunya de la URV, tancats per les barricades formades pels piquets d’estudiants que secundaven la vaga convocada per a aquest dijous. Una aturada que ha tornat a reivindicar la rebaixa de les taxes universitàries que els estudiants consideren abusives. Segons dades de la mateixa universitat tarragonina, el seguiment de la vaga ha estat d'un 75 per cent entre els estudiants dels diferents campus.

Uns estudiants que al punt del migdia s'ha unit a la concentració i posterior manifestació convocada pels docents de primària i secundària, que també han convocat una aturada per a aquest dijous.

Uns docents que han tornat a reclamar pels carrers de Tarragona la recuperació dels drets perduts amb les retallades de l'any 2012, que manifesten han fet perdre qualitat a l'ensenyament públic, així com poder adquisitiu als professionals.

Una aturada que hauria secundat segons les dades facilitades pel Departament d'Ensenyament poc més d'un 9 per cent dels docents al Camp de Tarragona, una xifra inferior a l'11 per cent de la mitjana catalana. Els sindicats han xifrat en un miler els professors que han fet vaga aquest dijous