Nou curs: més docents, més alumnes de Secundària i menys d'Infantil i Primària

Ensenyament i consistori treballen per buscar una solució a l'excedent de línies de secundària al centre de la ciutat. Un curs que arrenca amb excedent de grups a l'Institut Martí i Franquès i amb un lleuger increment d'alumnes de secundària a la demarcació de Tarragona. Baixen, en canvi, els d'Infantil i Primària, i augmenta la quantitat de docents.

153.881 alumnes encetaran dimecres el curs 2018-2019 al territori, i el baby boom de l'anterior dècada provocarà que creixin les xifres de secundària per sobre del miler d'alumnes. La pujança ha generat un overbooking difícil d'assimilar al centre de la ciutat Tarragona on existeixen els centres públics del Martí Franquès, l'Institut Tarragona i el Pons d'Icart. Els nous mòduls prefabricats del Marti Franquès donaran cabuda a l'excedent de 2 línies. I és que l'espai en comptarà amb 8 quan el màxim establert per Ensenyament és de 6.

Gairebé la mateixa quantitat de nois i noies que puja a secundària es perd a infantil i a primària davant els fluixos índexs de natalitat. I es comptarà amb prop de 7.400 mestres i professors, 50 més que el curs anterior.

L'altra gran novetat de l'exercici és l'entrada en vigor de l'avaluació per competències. El procés de qualificació no serà tan sols quantitatiu: hi haurà altres conceptes.

Per cert que no s'obrirà cap nou centre enguany, ja que l'Escola de l'Arrabassada no serà una realitat fins al curs 2020-2021. El territori compta amb unes 300 escoles i instituts, 11 d'ells totalment prefabricats.