Entrem al MNAT per conèixer com va el trasllat un mes després de tancar portes

Fa un mes que el Museu Nacional Arqueològic de Tarragona va tancar les portes de l’edifici de la plaça del Rei per reformes. Des de les hores l’activitat al seu interior no s’ha aturat per anar fent el trasllat de totes les obres. TAC12 ha entrat per primera vegada després de tancar portes al seu interior per conèixer de primera mà com van totes les tasques.

Algunes obres en caixes, d’altres damunt de palets. El Museu Nacional Arqueològic de Tarragona ja fa dies que treballa en el trasllat de les 1.100 obres que estaven exposades. És una operativa complexa, feia un any que es treballava en els protocols per tenir-ho tot a punt. En tot aquest procés hi treballa un equip d’unes 20 persones. A banda de moure les obres s’aprofita per revisar la documentació tècnica i fotogràfica i també es fa una revisió exhaustiva de l’estat de conservació de cada obra per haver d’intervenir en totes les peces que sigui necessari.

Les peces que ja fa dies que s’estan posant a punt són les 140 obres que aniran a l’exposició que s’instal·larà al Tinglado 4 del Port de Tarragona mentre el MNAT de la Plaça del Rei tingui les seves portes tancades. Des del Museu asseguren que el calendari va sobre el previst i que les obres estaran disponibles a partir del 16 de juny.

Les peces que no vagin al Tinglado es guardaran als magatzems del museu del polígon Francolí. Tot el trasllat s’allargarà fins després de l’estiu. Una vegada finalitzat el Ministeri de Cultura, propietari de l’edifici, iniciarà a principis de l’any que ve les obres de reforma de l’edifici. La intervenció durarà dos anys i tenen un cost de 4 milions d’euros finançats pel Ministeri. I després s’iniciarà el projecte museogràfic. Amb tot es preveu que el MNAT pugui tornar a obrir portes el 2021.