La Fundació Bona Nit ofereix més de 5.000 pernoctacions durant el 2022

Pocs minuts abans de les vuit del vespre, l'alberg que gestiona la Fundació Bona Nit a la Part Alta de Tarragona es prepara per a rebre la vintena de persones sense llar que hi passaran la nit.

Primer recolliran un entrepà per sopar i seguidament podran ocupar alguna de les habitacions disponibles, tant al mateix edifici, com en una altra pensió de la ciutat. Aquí, a més d'obtenir un lloc per dormir, poden solucionar necessitats bàsiques d'higiene o disposar de roba de recanvi, entre altres.

400 PERSONES ALLOTJADES

Durant el 2022, la fundació va oferir més de 5.000 pernoctacions a gairebé 400 persones diferents. Poden estar allotjades a l'alberg només a la nit, i durant un període no superior a dues setmanes, podent repetir l'estada un cop cada tres mesos. Tot en un espai per on hi passen diferents perfils de persones.

Durant tota la nit un monitor responsable de la fundació fa les funcions d'acompanyament d'unes persones que aprofiten l'espai de temps que tenen a l'alberg sobretot per descansar de la dura vida al carrer.

OPERACIÓ IGLÚ

Un alberg que també reserva, sempre que sigui possible, places per aquelles persones que accepten ser traslladades a un lloc cobert en el marc de l'operació iglú que engega l'Ajuntament en els dies de més fred de l'hivern. Un desplegament que aquesta setmana ha atès una desena de persones, però només dues d'elles van acabar acceptant el trasllat; diuen que és habitual per no perdre el seu espai al carrer.