La carretera TV-3146 es talla fins al 15 de març

 

A partir d'aquest dilluns queda tallada al trànsit la carretera TV-3146 i ho estarà fins al pròxim 15 de març. Concretament no es podrà circular entre la nova rotonda d'accés a la futura Zona d'Activitats Logístiques del Port de Tarragona i el carrer Prat de Pons, ja al terme municipal de Vila-seca.

El tall correspon a gairebé un quilòmetre de carretera i es deu a les obres de desviament del canal de drenatge d’aigües pluvials de Vila-seca i de les carreteres C-31B i de la mateixa TV-3146. S'ha habilitat un itinerari alternatiu. Aquest 2023 ha de ser l'any de la coneguda com a ZAL, la zona d'activitats logístiques.

L'ANY DE LA ZAL

La Zona d'Activitats Logístiques serà un espai de 92 hectàrees amb activitats relacionades amb el tràfic marítim. El desenvolupament d'aquests terrenys, situats al terme municipal de Vila-seca, suposen un creixement del 20% de la superfície del Port de Tarragona

I, justament, el 2023 és l'any marcat al calendari perquè es materialitzi la urbanització de la ZAL i s'hi puguin implantar les primeres empreses; s'hi treballa des d'inicis de l'any passat amb una inversió que superarà els 30 milions d'euros. Tot i això, és un projecte que ha tingut un llarg recorregut històric.

I és que fa unes tres dècades naixia la iniciativa de la Zona d'Activitats Logístiques, però va rebre la llum verda el desembre del 2019. Oficialment, la primera pedra es va posar l'11 de març del 2022 i, inicialment, s'està treballant en els accessos i els vials per on circularan els camions. Segons el calendari previst, a finals d'enguany hauria de finalitzar la urbanització de l'àrea logística.