Com serà el nou contracte de neteja a Tarragona?

Un abans i un després del 28 d'abril de 2023, data en què expirarà el contracte de la brossa a la ciutat de Tarragona, adjudicat l'any 2002 i prorrogat el 2011. Aquest és l'objectiu de la proposta de contracte aprovada aquest divendres al plenari tarragoní, i que vol millorar tant l'eficiència com els resultats d'aquest servei, moltes vegades criticat en els darrers anys.

Un contracte que es dividirà en cinc lots, al contrari de l'única adjudicació actual. Entre aquests destaquen els lots 1 i 2, que comprenen respectivament els serveis de transport i recollida de residus municipal, neteja viària i informació ambiental, el primer; i la neteja de platges, terrenys i camins municipals, el segon.

MÉS FISCALITZACIÓ

Deixalleria Tarragona 2022

La resta es basen en el servei de gestió de deixalleria municipal, la creació d'una plataforma intel·ligent de ciutat, que reculli les queixes i aportacions de la ciutadania, i la principal novetat, un servei de control d'execució i qualitat del servei.

Una fiscalització, aquesta darrera, que farà que el pagament per part de l'ajuntament a l'empresa concessionària vagi condicionat a la seva qualitat.

Una licitació que arribarà gairebé als 21 milions d'euros de pressupost, molt poc per sobre de l'actual. Xifra, però que des del govern tarragoní destaquen s'invertirà d'una manera més eficient i amb més recursos que els actuals.


APOSTA PELS CONTENIDORS TANCATS

Un nou contracte que també preveu una millora de la recollida selectiva amb l'objectiu de apujar-la un 25% respecte a l'actual. És per això que s'avançarà en el tancament dels contenidors i les targetes personalitzades que ja s'han testat en proves pilot a Bonavista, el Serrallo i Cala Romana.

Això obrirà la porta a una bonificació de la taxa per a aquells que duguin a terme correctament la separació de residus a partir de l'any 2024.