Un nou modificatiu de crèdit enfronta govern i oposició de Tarragona

El 58è modificatiu de crèdit presentat per l'equip de govern de Tarragona respecte al pressupost prorrogat, també ha sigut un dels més abundants, arribant als 2,1 milions d'euros.

Unes partides que repercutiran, sobretot, en una aportació extraordinària de més d'un milió d'euros per a l'Empresa Municipal de Transports per a fer front als augments de costos de l'energia que ha d'afrontar, i que, segons el govern posaven en risc la viabilitat econòmica per a pagar els sous dels treballadors.

També entren en aquest modificatiu els 350.000 euros destinats a l'actuació d'urgència a la graderia de l'amfiteatre, aixÍ com partides destinades a Comerç o 70.000 euros per a la remodelació de la gossera municipal.

L'OPOSICIÓ CRITICA LA POCA ANTELACIÓ

Tot en una proposta que va ser esmenada aquest mateix dijous per l'equip govern respecte a la presentada a la Comissió Informativa, augmentant en 1,5 milions respecte a la proposta inicial. Això ha provocat la indignació dels grups de l'oposició que hi han votat en contra excepte PP i Ciutadans, que amb la seva abstenció han facilitat l'aprovació.

Des del PSC han acusat el govern d'improvisació i de no comptar amb l'oposició, i han demanat que el punt es retirés de l'ordre del dia. També han criticat que part del modificatiu, més de 500.000 euros, hagin sortit del projecte de remodelació de l'edifici del Banc d'Espanya.

NOU CONTRACTE PROGRAMA DE SERVEIS SOCIALS

Un ple que també ha aprovat el contracte programa 2022-2025 per a la coordinació, la cooperació i la col·laboració entre la Generalitat i l'Ajuntament en matèria de serveis socials.