Tarragona es prepara per Sant Jordi amb la Recepció al Sector de les Lletres

 

Tot a punt per Sant Jordi a Tarragona. Com mana la tradició, un parell de dies abans de la diada es va celebrar la Recepció al Sector de les Lletres a la Casa Canals, per on van desfilar diversos autors del territori que enguany tenen estrenes literàries.

Fins a 77 són les novetats literàries que destaca el catàleg de la Casa de les Lletres de l'Ajuntament de Tarragona per aquest Sant Jordi, la majoria en català. 34 són de narrativa, 17 de poesia, 1 de teatre, 7 d’infantil i juvenil, 16 de prosa de no ficció i 2 àlbums il·lustrats.

Totes aquestes obres són d'autors del Camp de Tarragona, alguns dels quals van llegir-ne fragments a la tradicional Recepció al Sector de les Lletres, avantsala de la diada a la ciutat. Un 23 d'abril que no només ha de ser l'únic dia per reconèixer aquests autors.

Protagonisme també per a Joaquim Mallafrè, traductor, entre altres, d’Ulisses, de James Joyce, obra de la qual enguany es compleix el centenari. Una mostra més del talent local.

L'acte també va servir per entregar el primer premi a la trajectòria en l’àmbit de la traducció a Mallafrè. Sota el nom de Montserrat Abelló, el nou guardó s'ha incorporat a l’edició 2021-2022 de la convocatòria dels Premis Literaris, sumant-se així als de novel·la Pin i Soler, de traducció Vidal Alcover, i de narrativa breu Tinet.