La vaga de docents obliga a reorganitzar els centres públics

Aules majoritàriament buides a batxillerat i amb alumnes de diferents grups barrejats i sense oferta lectiva a la secundària. Aquesta és la imatge que presenta aquest dimarts de vaga el centre de secundària i batxillerat més gran de Catalunya, l'Institut Martí i Franquès de Tarragona.

Aquí el seguiment de la vaga entre el professorat ha estat majoritari, ja que l'han secundat 90 dels 124 docents, prop del 75% del total. I entre els que sí que han assistit avui al centre, els necessaris per complir els serveis mínims, que marquen un mínim d'un membre de l'equip directiu, aquí n'hi han assistit tres i un docent per cada tres grups d'alumnes.

ALUMNES SENSE DRET A VAGA

Uns alumnes la presència dels quals ha estat desigual. Aquesta ha estat majoritària a primer i segon de l'ESO, mentre que a partir de tercer i a primer de batxillerat les absències han estat significatives tot i que els alumnes no tenen avui dret a vaga i els constarà una falta d'assistència. Sí que s'han vist més cares avui a segon de batxillerat, on la proximitat de la selectivitat ha promogut l'assistència a classe.

Tot un panorama que fa que en un centre d'aquestes dimensions un dia de vaga com el d'aquest dimarts esdevingui un autèntic maldecap.

PREVISIÓ DE DISMINUCIÓ DEMÀ I DIJOUS

Una situació que al centre esperen que es normalitzi en els dos pròxims dies d'aturada. I és que esperen que el seguiment caigui demà al 25 % dels docents i sigui gairebé imperceptible dimecres.