La Diputació no obrirà, de moment, els jardins de la Savinosa

La Diputació de Tarragona no obrirà els jardins de l'antic preventori de la Savinosa a curt termini. No ho farà fins que hagi elaborat un pla d'usos per saber què s'hi ha de fer exactament en aquest espai que fa dècades que està tancat.

L'ens supramunicipal reconeix que l'anul·lació del Pla d'Ordenació Urbana de la ciutat de Tarragona i la situació de pandèmia han fet que hagin decidit obrir una nova reflexió sobre l'espai. El nou pla d'usos s'elaborarà amb consens amb l'Ajuntament i la Generalitat.

Fins que no es tingui aquest document damunt la taula no es plantegen fer cap acció. Per tant, els jardins continuaran tancats.

savinosa080322

Aquesta notícia no ha estat ben rebuda pels veïns de Llevant. La Federació Veïnal es va reunir amb la Diputació per exposar la possibilitat d'obrir els espais verds que envolten el preventori mentre no es decideixi quin ús final se li dona. Creuen que si han d'esperar que hi hagi un projecte definit poden passar dècades.

Recordem que en el ple de l'Ajuntament de Tarragona del passat mes de febrer, els grups municipals van aprovar una moció de Junts per Tarragona per demanar a la Diputació que retirés la tanca que delimita la zona de la Savinosa per tal que la gent pogués gaudir de l'espai natural que l'envolta.