El FITT tanca amb un increment de públic del 60% respecte a l'any passat

L’acampada de la companyia valenciana el Pont Flotant va posar punt final a una desena edició del Festival Internacional de Teatre de Tarragona marcada per la resposta massiva i incondicional del seu públic. El festival s’ha convertit en recepta per espantar les pors de la pandèmia i ha tancat els quatre dies de proposta amb un 60% més de públic que el curs passat.

Xifren els organitzadors en un 85% el volum d’ocupació i asseguren que el 70% dels espectacles han exhaurit entrades, en una edició marcada especialment pel caràcter reivindicatiu de les noves dramatúrgies presentades i per la presència de la mirada femenina en la direcció de la major part de propostes.

Entre elles, 360 grams, d’Ada Vilaró, o la dansa de les madrilenyes Mucha Muchacha, que també van participar en un taller organitzat dins el festival, premiades pel jurat. El premi del públic, per la seva banda, va recaure en la proposta que va obrir el concurs de Comando Señoras.

El FITT noves dramatúrgies ha tancat una edició en què ha programat divuit activitats. Entre elles, dotze espectacles i també diversos tallers i trobades que han apropat a Tarragona més programadors internacionals que mai.