La Tabacalera o l'antiga presó, alternatives d'emplaçament del Fòrum Judicial

La Tabacalera o l'antiga presó podrien ser la ubicació del futur Fòrum Judicial. Són dues de les alternatives que ha posat sobre la taula el president de l'Audiència Provincial de Tarragona. Insisteix, per enèsima vegada, que les instal·lacions són urgents, però admet que ara és optimista amb la feina feta per part de l'Ajuntament de la ciutat i del Departament de Justícia. 

Des de la presidència de l'Audiència de Tarragona s'ha exposat que s'estan estudiant alternatives adaptades a la realitat econòmica i d'equipaments disponibles. En aquest sentit, el futur Fòrum Judicial no es projecta exclusivament a la zona de Joan 23, sinó que també s'estan buscant altres emplaçaments. 

Optimista amb el Fòrum Judicial

El president de l'Audiència de Tarragona alerta que encara no hi ha res concret, però reconeix que les línies traçades conviden a l'optimisme perquè percep que s'ha treballat més en un any que en els 20 darrers. Ara s'emplaça a parlar-ne amb la nova consellera de Justícia per veure si manté els plantejaments de l'anterior equip.

La falta d'espai dels jutjats, repartits en diversos edificis, s'ha fet encara més evident en el context de pandèmia, fins al punt que algunes macrocauses no poden encabir-se a les sales per la gran quantitat de persones que han de citar. La secció segona del penal té 6 grans causes pendents i, a falta d'espai, potser s'hauran de buscar solucions provisionals, com per exemple celebrar els judicis en altres emplaçaments. 

Per ara, l'audiència admet que estan enrederint aquests judicis a l'espera que s'eliminin les restriccions sanitàries. Si tot va bé, es marca per objectiu abordar 4 macrocauses l'any, tenint en compte que cada secció s'ha de dedicar plenament per cada procediment durant un mes.