Preocupació dels comerços per la campanya nadalenca

PETIT COMERÇ

Poc ambient en el primer dia de restriccions als comerços. El petit comerç no li preocupa el límit d’aforament del 30%, consideren que amb el tancament de bars i restaurants i la crida d’evitar desplaçaments innecessaris els perjudica de rebot perquè no hi haurà gent pels carrers i pocs entraran a les botigues a comprar. Esperen que puguin tenir una campanya de Nadal el més normal possible, tot i això ja comencen a fer números i saben que vendran molt menys aquesta època.

comerç1

CENTRES COMERCIALS

Les grans superfícies a banda del límit d’ocupació del 30% també han de tenir un control de l’aforament en directe, un requisit que per exemple Parc Central ja compleix des del dia de la seva inauguració. En centres com aquests no els preocupa de moment el límit d’aforament que aquí és ara de 3.700 persones. Esperen però que les mesures no s’allarguin molt perquè amb les actuals restriccions es complicaria també la campanya de Nadal.

Les grans superfícies també s’han vist afectades pel tancament de bars i restaurants. Aquí ho han hagut de fer sis establiments d’hostaleria i dos centres de bellesa. A banda, s’han clausurat totes les àrees comunes.  

comerç2

MERCAT CENTRAL

Qui sí que s’ha vist afectat pel límit d’aforament és el Mercat Central de Tarragona, aquest matí s’han format cues per poder-hi accedir. El Mercat ha tancat els accessos laterals i s’ha habilitat un control d’aforament a les dues entrades principals. Recordem que els comerços de primera necessitat com establiments alimentaris o òptiques l’ocupació al seu interior pot arribar a ser del 50%.

comerç3