El passeig Jaume I i la platja de Llevant, en alerta pel canvi climàtic

La façana litoral de Salou, amb el Passeig Jaume I la Platja de Llevant com a parts més vulnerables, haurà de treballar a mitjà i llarg termini per a evitar que les derivades del canvi climàtic no els afectin de manera irreversible.

Així ho constata un estudi liderat pel Centre Internacional d'Investigació dels Recursos Costaners en col·laboració amb la Universitat Politècnica de Catalunya, el Servei Meteorològic de Catalunya, Ports de la Generalitat i l'Oficina Catalana del Canvi Climàtic. Aquest classifica els 31 passejos avaluats de tot el litoral català en 3 grups, segons els seus factors de risc, principalment de soscavament o d'ultrapassament.

Tant el passeig com la platja salouenca es troben en el grup de més risc constituït per un total d'11 passeigs marítims que presenten riscos alts a mitjà termini i molt alts a llarg termini. Per a aquests, les actuacions recomanades són múltiples i diverses, d'emergència a curt termini, i estructurals a mitjà i llarg termini, amb reforç d'estructures i creació de noves, o canvis de paviment i drenatges, entre d'altres.

EL PORT SALOUENC, TAMBÉ EN ALERTA

L'estudi també avalua l'estat de 45 ports catalans, entre ells els de Salou o Torredembarra. Pel que fa a la infraestructura salouenca, l'estudi constata que el nivell de risc per inestabilitat és mig en la situació actual i molt elevat en tots els escenaris futurs.

SENSE PERILL A TORREDEMBARRA

Un escenari molt diferent al del port torrenc, on es verifica que el risc és molt baix per a tots els escenaris i per a qualsevol tipus de tempesta.