Salou ja no té vies de tren des de l'antiga estació a Barenys

Ja fa tres anys i mig que no passa cap tren pel centre de Salou, però la imatge actual sense vies és igualment impactant. I és que el desmantellament de la infraestructura ferroviària avança a bon ritme. Els treballs van començar ara fa dos mesos a l'antiga estació de trens i les vies ja han desaparegut fins més enllà del barranc de Barenys.

Les vies desmantellades s'amunteguen les unes sobre les altres i els clots sense pedres criden l'atenció. Són símbol de transformació d'una zona que el 2025 aspira a viure ja una nova realitat, amb el futur Eix Cívic ja acabat.

L'ASPECTE FINAL, MÉS A PROP

Amb tot, aquesta setmana Adif ha tret a licitació la transformació del tram ferroviari en desús entre Vadellòs i Salou. Una actuació que es concretarà en una via cívica que tindrà un ús compartit entre vianants i ciclistes. A més, a la capital de la Costa Daurada, la transformació es complementarà amb una passarel·la al final del recorregut.

Les actuacions a Salou hauran d'esperar, perquè corresponen a la segona fase. La primera, per on començaran les obres, comprenen l'antiga via entre Vandellòs i Cambrils.