CB Salou - Mollet (101-72)

L'inici de la segona volta de la LEB Plata l'hem narrat en directe a TAC12 i ja el podem recuperar íntegrament aquí mateix. Primer triomf com a local del CB Salou, que comença bé el 2023 davant un rival per la salvació. 

És un cop d'autoritat dels de Jesús Muñiz, que fins ara només havien sumat tres triomfs i tot ells a domicili. Important classificatòriament, ara que l'equip s'havia distanciat a dos duels de la zona de permanència, però sobretot per aixecar la moral enmig d'un tram de vuit duels consecutius davant l'afició salouenca.

Més enllà del 0-2, el CB Salou ha dominat de principi a final, arrencant amb un parcial de 10-0 que ha sigut la primera mostra del convenciment de la plantilla davant un Mollet que va imposar-se en l'anada. Així, la victòria d'avui permet, a banda, recuperar el bàsquet "average" contra un oponent amb qui es podrien viure empats decisius a les acaballes de la fase regular. És aquest motiu el que ha generat un punt d'emoció durant els darrers instants de partit. 

Justinas Olechnavicius, amb 31 punts, ha deixat anar tot el seu potencial com a home més valorat, mentre que Xavi Hernández i Gonzalo Baltà han signat 12 i 10 punts, respectivament. La millor manera de no patir l'absència de Dejan Bjelic, al seu país i a l'espera de disposar del visat.

Dia d'estrena al CB Salou amb el debut de Jabs Newby, exterior que supleix la baixa de Sisco Moreno i nom que no havia sortit a la llum fins avui. Es tracta d'un escorta canadenc de 31 anys i amb dilatada experiència a Plata, Or i Lliga EBA. 

Amb quatre victòries i 10 derrotes, la LEB Plata del CB Salou continuarà dimecres contra el Huesca i en una nova jornada intersetmanal al Milà.

Parcials: 32-24, 23-17, 22-14 i 24-17.

Estadística del partit:

https://baloncestoenvivo.feb.es/partido/2272769