S'inicien les obres de la renovació integral del carrer Carles Buïgas de Salou

Les màquines i operaris ja treballen al carrer Carles Buïgas de Salou. S’ha iniciat l’esperada renovació integral d’aquesta important via de la Capital de la Costa Daurada. Aquesta primera fase modificarà més de 500 metres del primer tram de carrer. Es canviarà tot l’enllumenat, arbrat i s’instal·larà un paviment retirant totes les voreres. També s’arreglaran els trams dels carrers adjacents. La principal novetat és que aquest carrer serà permanentment pels vianants, un canvi de model que fa temps que impulsa l’Ajuntament de Salou on la sostenibilitat i les persones són les protagonistes.

buigas1

Durant la temporada turística aquesta és una de les vies més transitades. La reforma permetrà connectar aquest carrer amb el passeig Jaume I i el passeig Miramar, creant un gran eix marítim exclusiu pels vianants. Aquestes obres també han d’ajudar a dinamitzar més aquesta part de Salou.

Els veïns del carrer van poder participar amb l’elaboració del projecte. Una de les principals demandes que s’ha contemplat és la millora de la canalització de les aigües fluvials. Quan plogui, amb la reforma no hi haurà estancaments d’aigües i s’evitarà qualsevol possibilitat d’inundació.

buigas2

Aquesta intervenció té un cost de 2.300.000 euros i estarà finalitzada el 30 d’abril. Pel que fa a la segona fase, el consistori ja està redactant el projecte, però no vol posar calendaris damunt la taula per la incertesa de la pandèmia que pot fer canviar les prioritats.