Notícies 12. Edició migdia. 08/04/2020

Les xifres oficials, confirmen 122 usuaris contagiats per coronavirus en residències. Però aquestes dades no quadren amb l'abast real de la pandèmia i especialment, amb la situació que diuen viure algunes residències. Gestionar les dades enmig d'aquesta crisi sanitària és complicat i el Departament d'Afers Socials i Famílies hi afegeix que no compta amb les xifres exactes de totes les residències privades.

El calendari festiu i cultural de Tarragona penja d'un fil. Davant d'un desconfinament progressiu i que es limitin les aglomeracions a mitjà termini, l'Ajuntament de Tarragona treballa amb totes les possibilitats. Estan en dubte les festes de Sant Magí i de Santa tecla, així com altres esdeveniments culturals d’aquest 2020 com el Concurs de Castells.

L'empresa IQOXE avança les indemnitzacions a les famílies sense assegurança afectades per l'explosió del passat mes de gener. Són un total de 18 veïns dels 200 que es calcula van patir danys en els seus habitatges o locals comercials en tota aquesta zona de la ciutat de Tarragona, sobretot al barri de Bonavista.

La circulació de trens entre l'Espluga de Francolí i Lleida es restablirà la setmana vinent. Després de mig any amb el servei interromput a causa dels desperfectes de la riuada, els combois podran tornar a fer el trajecte complert entre Tarragona i Lleida. ADIF hi ha invertit 28 milions d'euros.

Als esports, explicarem com es viu la greu situació sanitària a França i a través del montblanquí, Artur Alaminos, exjugador del CBT de bàsquet. El tenim a una petita localitat pròxima a Estrasburg, fronterera amb Alemanya, i on les mesures de confinament també son severes.

 

Programes més recents a TAC12