Notícies 12. Edició vespre. 08/04/2020

El control de les residències de la tercera edat canvia de mans. Les gestionarà  Salut i no pas el departament d'Afers Socials, Treball i Famílies. Canvi d'estratègia després de les crítiques rebudes per la coordinació d'aquests centres. L'objectiu de la modificació és millorar la gestió de la crisi en el sector més afectat pel virus, el de la tercera edat. El recompte dels casos de COVID-19 es farà des d'una autoritat única que ha de donar major fiabilitat a les xifres.

I és que el ball de xifres és constant des de l'inici de la crisi i darrerament no han quadrat les dades publicades per part de les residències amb les que donava Salut. En tot cas, en conjunt al Camp de Tarragona, avui confirmen 7 víctimes mortals més relacionades amb la COVID19 i s'han diagnosticat una cinquantena de nous casos postius amb coronavirus. Això sí, la pressió hospitalària, poc a poc va baixant. El que sembla no tenir aturador són les noves cancelacions d'actes al territori.

El calendari festiu i cultural de Tarragona penja d'un fil. Davant d'un desconfinament progressiu i que es limitin les aglomeracions a mitjà termini, l'Ajuntament de Tarragona treballa amb totes les possibilitats. Estan en dubte les festes de Sant Magí i de Santa tecla, així com altres esdeveniments culturals d’aquest 2020 com el Concurs de Castells.

L'empresa IQOXE avança les indemnitzacions a les famílies sense assegurança afectades per l'explosió del passat mes de gener. Són un total de 18 veïns dels 200 que es calcula van patir danys en els seus habitatges o locals comercials en tota aquesta zona de la ciutat de Tarragona, sobretot al barri de Bonavista.

La circulació de trens entre l'Espluga de Francolí i Lleida es restablirà la setmana vinent. Després de mig any amb el servei interromput a causa dels desperfectes de la riuada, els combois podran tornar a fer el trajecte complert entre Tarragona i Lleida. ADIF hi ha invertit 28 milions d'euros.

Als esports, explicarem com es viu la greu situació sanitària a França i a través del montblanquí, Artur Alaminos, exjugador del CBT de bàsquet. El tenim a una petita localitat pròxima a Estrasburg, fronterera amb Alemanya, i on les mesures de confinament també son severes.

 

Programes més recents a TAC12