×

Avís

JUser: :_load: No es pot carregar a l`usuari amb id: 356

JUser: :_load: No es pot carregar a l`usuari amb id: 353

La Generalitat demana que es recuperi la imatge de la façana del Celler Cooperatiu de Montblanc

El Departament de Cultura de la Generalitat demana a l’Ajuntament de Montblanc que recuperi la imatge original de la façana principal del Celler Cooperatiu del municipi. Es tracta d'un immoble declarat com a Bé Cultural d'Interès Local i des del 2011, és propietat municipal.

La façana del celler cooperatiu de Montblanc és obra de l'arquitecte Cèsar Martinell i originalment estava arrebossada. Però fa aproximadament 10 anys, la cooperativa, que en aquell moment era la propietària, va retirar tot l'arrebossat i va deixar a la vista la maçoneria. Els Serveis Territorials de Cultura consideren que l'obra de Cèsar Martinell ha estat modificada i és per això que es demana a l'Ajuntament de Montblanc que es restauri la imatge original. D'aquesta manera es dona resposta a un informe elaborat per un particular que denunciava que s'havia produït un greuge patrimonial.

Des del consistori montblanquí no s'han volgut fer declaracions, però l'alcalde, Josep Andreu, remarca que la modificació no la va fer l'Ajuntament, i apunta que hi ha altres prioritats patrimonials a la Vila Ducal. El celler cooperatiu és un edifici protegit, declarat Bé Cultural d’Interès Local. L’Ajuntament el va comprar l’any 2011.