A un pas de desencallar la continuació de les obres de l'A-27

Ara només arriba fins a Valls. Avui el Consell d'Estat ha fet el pas previ a què el Consell de Ministres desencalli l'obra, que s'ha hagut de modificar i s'ha encarit per les argiles del terreny.

Nou pas per desbloquejar el túnel del Coll de Lilla de l’autovia A-27. El Consell d’estat ha aprovat el dictamen que ha de permetre dotar de més diners aquest projecte que, recordem, s’ha hagut de modificar i s’ha encarit per l’aparició d’argiles expansives a la zona. El projecte es va adjudicar al 2008 per 84 milions d’euros i acabarà costat 115 milions, un 30% més per poder fer front precisament als problemas geològics del Coll de Lilla.

En la reunió que van mantener a principis del mes d’octubre l’alcalde de Montblanc i el subdelegat del govern central a Tarragona, el màxim dirigent de l’Estat a la demarcació ja li va anunciar que aquest dictamen estava al caure. Ara el Consell d’estat ja hi ha donat el vist-i-pau i només falta que ho aprovi el Consell de ministres, un darrer pas pel qual encara no hi ha una data fixada però que segons fonts del govern no s’eternitzarà. De moment, el territori avala aquest important pas.

Quan el Consell de Ministres ho hagi aprovat ja es podrà començar a foradar el túnel del Coll de Lilla. Podria ser a la primavera. D’aquesta manera es mantindria el termini de tres anys perquè aquesta reivindicada obra pugui ser una realitat i finalment l’autovia A-27 uneixi la costa amb la Conca de Barberà. Recordem que actualment només arriba fins a Valls.