Montblanc cedeix al Consell Comarcal l'edifici de Cal Masip

Comprat recentment per 300.000 euros, s'hi preveu una inversió de més de 2 milions d'euros per construir-hi un Centre d'Interpretació de la Conca de Barberà. Un projecte que vol aconseguir l'ajuda del Fons Feder de la Unió Europea.

L'interior de Cal Masip denota història. L'immoble encara preserva aquesta botiga original del segle XX, tancada als anys 70, ara en molt mal estat. L'edifici però no té valor patrimonial i en gran part es podrà enderrocar preservant les restes del subsòl. En aquest pati s'hi troba l'antic Forn de la Vila. Les excavacions buscaran també restes d'origen medieval, tenint en compte que l'immoble es troba en ple call jueu de Montblanc. L'Ajuntament acaba de comprar l'edifici, en venda des de fa anys i abandonat des del 2003. Aquest dimecres l'ha cedit oficialment al Consell Comarcal en benefici de la comarca.

El Consell Comarcal vol aprofitar la centralitat de l'edifici, annex al Palau Alenyà, seu de l'organisme, per construir un nou equipament que serà la seu d'un nou centre d'interpretació de la Conca de Barberà, i obrirà portes a noves possibilitats de creixement de les instal·lacions comarcals.

L'edifici serà de construcció nova però tindrà una façana respectuosa amb l'entorn medieval i que incorporarà les parts de valor de la façana d'un altre edifici que s'enderrocarà, la casa de Cal Contijoch. L'obra de Cal Macip suposarà una inversió de 2 milions 300.000 euros, en una àrea de prop de 400 metres quadrats.