La Conca celebra l'eliminació dels camions de l'N-240 mentre espera l'A-27

La instal·lació de les senyals a la Nacional 240, aquest divendres, a Montblanc, és el pas definitiu que certifica el més esperat a la Conca, l'eliminació del pas de camions entre Montblanc i les Borges Blanques que beneficiarà diferents poblacions de la comarca en una millora de seguretat necessària donada l'alta sinistralitat del tram. Una situació que l'alcalde de Montblanc atribueix directament a la falta d'inversió del Ministeri de Foment. 

La desviació dels camions per l'Ap-2 és un pas endavant a l'expectiva de com avança el projecte del túnel del Coll de Lilla que connectarà l'A-27 amb l'Ap2, pendent encara de l'aprovació al Consell d'Estat, d'un modificat de 31 milions per poder iniciar les obres i començar l'excavació, malgrat les obres del viaducte de Fontscaldes segueixen avançant.

Tant la connexió de la Conca de Barberà amb el Camp de Tarragona per l'A-27 com la prohibició dels camions a la Nacional 240 per la banda de Ponent són reivindicacions històriques de la comarca, que espera també l'alliberament de l'Ap-2 fins a Lleida com a mesura definitiva per la seva connexió viària.