×

Avís

JUser: :_load: No es pot carregar a l`usuari amb id: 370

JUser: :_load: No es pot carregar a l`usuari amb id: 367

Sant Jordi entrega la rosa a la Princesa a Montblanc

És un dels moments més esperats de tota la Setmana Medieval de Montblanc: l'entrega de la rosa de Sant Jordi a la Princesa. A causa de les previsions de pluja, l'acte s'ha celebrat a l'Antiga Església de Sant Francesc, i no com és habitual al costat de les muralles. Tot i això, totes les persones que han pogut s'han apropat a l'edifici per viure en directe la representació.

El lliurament de la rosa és tot un símbol de la festivitat. L'escena es remunta en l'aparició de Sant Jordi després d'haver matat el drac, d'on de la seva sang floreix un roser i fa entrega de la rosa a la princesa. Després de tants mesos d'assajos i de nervis, els protagonistes han viscut un moment molt emotiu.

Els diferents estaments socials de l'època han dansat per festejar la victòria de Sant Jordi. A més, les quatre cases nobiliàries han executat el Ball de Nobles. Els soldats de la comitiva també han entregat una rosa a les banderes de la festa, en un acte que ja s'ha convertit en tota una tradició el dia de Sant Jordi.