×

Avís

JUser: :_load: No es pot carregar a l`usuari amb id: 362

L'Arxiu de la Conca exposa documents de la transició democràtica a Montblanc

L'Arxiu Comarcal de la Conca ha inaugurat una exposició amb una mostra del fons d'Antoni Serrano i Montserrat Farriol Activistes als anys de la transició, Serrano i Farriol tenien a casa desenes de caixes amb documents de la seva lluita política i de la seva militància al PSAN, de les primeres eleccions democràtiques i de la transició. O també de la seva lluita veïnal quan van treballar per evitar l'expropiació d'habitatges per la reconstrucció de la muralla. Ara, tot aquest fons, l'han cedit a l'Ajuntament de Montblanc i serà l'Arxiu qui el custodiï. 

Amb el nom 'Lluita, esperança i llibertat', a l'exposició, que  es podrà visitar fins al setembre, s'hi recullen alguns dels documents més destacats d'aquest fons com són cartells, butlletins informatius o adhesius. Aquest dilluns s'ha formalitzat la cessió del fons documental amb la signatura del conveni. 

Durant els anys setanta, Serrano i Farriol també van ser corresponsals de la Conca a diversos mitjans catalans, i ara estan fent la recopilació de tots els articles per, després, cedir-los també a l'Arxiu Comarcal de la Conca.