Josep Maria Vidal, nou alcalde de l'Espluga de Francolí

Els onze regidors i regidores han jurat el càrrec i la constitució per imperatiu legal, tots ells compartint el model proposat per l'Assemblea de Municipis per la Independència, excepte de Francesc Sánchez de Nova Espluga.

Som Espluga ha ocupat la mesa d'edat amb la regidora més jove, Laura Poblet, i la de més edat, Laura Ruiz de Porras. Les votacions per designar el nou alcalde no tenien cap mena d'incertesa perquè els 7 regidors de Som Espluga donaven àmplia majoria a la candidatura de Josep Maria Vidal, tot i així també ha comptat amb el vot favorable del regidor de Nova Espluga.

Amb vuit vots a favor, Vidal ha rebut la vara d'alcalde entre aplaudiments de la mà d'una Laura Ruiz de Porras emocionada a qui li ha tremolat la veu. Han estat els moments més emocionants del ple, també quan el nou batlle ha lliurat les medalles als companys de grup. Vidal s'ha mostrat orgullòs per l'inici d'una nova etapa i per un govern constituit amb més dones que homes, al mateix temps també ha estès la mà als grups de l'oposició.

Jordi Torre s'ha reivindicat com a cap de l'oposició, obrint les portes a la ciutadania per canalitzar inquietuds. Des de Junts per l'Espluga volen fiscalitzar el govern, però fent una oposició constructiva.

I aquesta és la nova imatge del ple municipal de l'Espluga de Francolí. Alguns dels regidors ocupen la mateixa posició del darrer mandat, ara però amb un repartiment de forces molt diferent. Sense David Rovira, però que ha estat el primer d'arribar aquest matí, i que ha desitjat sort al nou govern. D'inici felicitacions i la primera fotografia oficial entre rialles. Comença el canvi proposat per Som Espluga, la responsabilitat ja està en mans del govern de Josep Maria Vidal.