Josep Maria Vidal, a punt per ser el nou alcalde de l'Espluga de Francolí

Des del mateix diumenge de les eleccions municipals, Josep Maria Vidal ja sabia que seria el nou alcalde de l’Espluga de Francolí. Els resultats no van deixar espai per al dubte. La històrica victòria de Som Espluga es traduirà a partir d’aquest dissabte amb un nou govern a la casa de la vila.

La coalició d’esquerres farà efectiu el canvi, després de 16 anys amb Convergència i Unió, amb àmplia majoria situant 7 regidors al govern. El que d’entrada també tenia clar Josep Maria Vidal és que pilotaran la institució en solitari.

El ple de constitució del nou Ajuntament de l’Espluga començarà a les 12 del migdia. El nou alcalde serà investit i es donarà la benvinguda a 6 nous regidors. L’equip de govern sortint i els futurs regidors de Som Espluga ja han fet el traspàs de carteres, però els d’esquerra no ha volgut desvetllar encara el cartipàs municipal, però si que ha avançat l’estructura organitzativa que es dividirà en 7 grans àrees de treball.

L’únic regidor del darrer mandat que seurà al plenari municipal, Jordi Torre, ho farà ara com a cap de l’oposició, acompanyat de dos regidors més de Junts per l’Espluga. Al lloc d’Espluga Viva, que desapareix, Francesc Sánchez representarà la FIC amb la marca de Nova Espluga.