Som Espluga basa el futur del municipi en l'execució de plans estratègics

 

Els 11 candidats de Som Espluga han presentat aquest matí els principals punts del programa electoral en el primer acte de campanya. La coalició d'esquerres aposta, entre d'altres, per frenar el despoblament facilitant l'accés a l'habitatge, recolzar el teixit associatiu o impulsar plans en matèria d'accessibilitat, d'impuls comercial o de comunicació.

Pensar estratègicament com ha de ser l'Espluga a llarg termini, aquesta és la prioritat de Som Espluga i és que la coalició d'esquerres vol impulsar diversos plans estratègics per obtenir una diagnosi de l'estat actual del municipi i, a partir d'aquí, passar a l'execució de les actuacions. 

El programa electoral de la candidatura de Josep Maria Vidal té com a principal repte frenar l'envelliment i el despoblament de l'Espluga. Amb aquesta premissa, la formació exposa una desena de propostes per a cada àmbit amb l'objectiu de marcar un nou rumb per a l'Espluga. 

Al programa electoral, Som Espluga recupera el pla d'impuls del comerç local i d'habitatge que ja va presentar al ple i que el govern va aprovar eliminant diversos punts. La candidatura d'esquerres proposa rehabilitar els habitatges de la caserna de la Guàrdia Civil i implementar ajudes per rehabilitar habitatges vells. També reivindiquen un pla d'accessibilitat, de comunicació i participació, un estudi dels costos energètics dels equipaments municipals o un pla estratègic de turisme. 

Per Som Espluga és necessària una reforma integral del Teatre del Casal, així com aconseguir la propietat de l'antic institut per convertir-lo en un equipament per al poble. Una vegada més, la formació s'ha situat al costat de les entitats, ja que defensen que s'han de sentir més acompanyades per l'Ajuntament. Som Espluga també ha signat el seu codi ètic. El diputat d'ERC i número 11 de la llista, Ferran Civit, no ha intervingut en l'acte en senyal de condol per la mort de Xavi Zaragoza, qui va ser responsable de comunicació d'Esquerra.