Els Pastorets de l'Espluga protagonitzen un conte il·lustrat

Falta ben poc perquè els teatres d'arreu s'omplin per veure els Pastorets. A la Conca de Barberà enguany ha arribat abans d'hora en forma de conte infantil, de la mà de David Ortin i Joan Vizcarra. Després de la primera adaptació de la Llegenda de Sant Jordi, ara s'atreveixen amb aquesta història de Nadal.

El Lluquet i el Rovelló, Satanàs i Llucifer o la Isabeló i el Getsè. Tots ells han estat ja sobre l’escenari del Teatre del Casal, s'han avançat a les dates de Nadal per presentar un nou treball en què també en són protagonistes “Els Pastorets i la samarra d’en Getsè”.

 
Es tracta del nou conte infantil que edita La Musca amb el text de David Ortin i les il·lustracions de Joan Vizcarra. La publicació s’afegeix a la col·lecció “Merlet” i s’inspira en les representacions de l’Espluga, partint de l’obra de Josep M. Folch i Torres, però presentant una nova mirada. 
 
La presentació va tenyir el teatre amb l'ambient propi dels Pastorets. Desenes d'infants s'ho van mirar de prop, sobre l'escenari. D'entrada va ser complicat cridar la seva atenció, però l'aparició dels personatges va capgirar la situació. Diversos dels protagonistes dels Pastorets de l'Espluga i, per tant també del conte, van donar vida al nou relat. 
 
Els personatges, de carn i ossos, tornaran el 25 i el 29 de desembre. L'espectacle que cada dos anys atreu centenars d'espectadors del Camp de Tarragona i que enguany, l'1 de gener, també es podrà veure a TAC12. Fins llavors, el somni nadalenc despertarà entre les pàgines del nou conte.