La Festa de la Verema de l'Espluga es trasllada al parc fluvial

La Festa de la Verema de la DO Conca de Barberà canviarà d'emplaçament aquest 2023. No serà a la plaça Montserrat Canals, davant del Casal, sinó que es trasllada al parc fluvial, a tocar del celler cooperatiu modernista. Anirà de la mà d'altres canvis que intentaran recuperar alguns actes tradicionals.

El nou espai s'omplirà el cap de setmana del 26 i 27 d'agost amb 12 cellers participants i establiments d'alimentació. Un canvi per sacsejar el format de la festa. La nova ubicació permetrà, a més, un estalvi econòmic perquè s'aprofitarà la infraestructura del parc. En un moment complex per a les finances municipals, l'Ajuntament estima que el pressupost es reduirà al 30% de la partida dels darrers anys, que era de 16.000 euros.

D'altra banda, per apropar els veïns al nou emplaçament s'habilitarà un servei de transport per 1 euro, a excepció de menors i persones amb mobilitat reduïda.

ACTIVITATS COMPLEMENTÀRIES

El gruix d'activitats complementàries, mentrestant, es manté al programa d'actes. De fet, aquí les novetats giren al voltant d'actes tradicionals que es volen recuperar. Per exemple, dissabte al vespre la inauguració de la fira vindrà marcat pel pregó agrícola a càrrec de Carles Andreu. A la nit, hi haurà el Ball del Raïm amb el conegut DJ Miqui Puig. És el nom destacat d'entre les 5 propostes musicals del cap de setmana.

Aquest 2023 també s'estrena el lliurament dels nous premis Sigillum de la DO Conca de Barberà o un concurs de fotografia.  Més enllà del parc fluvial, des de divendres també hi haurà activitats al Museu de la Vida Rural i també entre vinyes, on es farà l'habitual caminada que, a més, veremarà.