Junts per l'Espluga demana la dimissió de l'alcalde per la querella

Picabaralla política en el ple extraordinari d'aquest dijous a l'Espluga, que es va escalfar. Sobre la taula hi havia les al·legacions als pressupostos i a la nova relació de llocs de treball, que es van desestimar. El govern ho va justificar amb una argumentació jurídica i Junts, a tall d'avís, hi va votar en contra.

El rerefons de tot plegat, i el que va tensar la sessió, va ser el suposat cas d'agressió sexual del 2016 per part d'un treballador de l'Ajuntament a la seva companya. Després de l'admissió a tràmit d'una querella contra l'alcalde per les mesures cautelars aplicades contra el presumpte agressor, Junts no va desaprofitar l'ocasió.

RETRETS CREUATS

El portaveu de Junts recordava les paraules de l'actual alcalde en l'anterior mandat, quan estava a l'oposició, que va exigir: "Si no saben portar aquest tema, haurien de plegar". També va recórrer al codi ètic de Som Espluga per demanar-li la dimissió, ja que recull que un càrrec imputat per prevaricació haurà de ser apartat de les seves funcions. L'alcalde, Josep Maria Vidal, li va retreure, precisament, la falta de contundència quan es van denunciar les agressions sexuals. 

Tots els membres del govern van tancar files amb l'alcalde. L'actual govern critica l'antic equip de Convergència de no haver fet prou quan va esclatar el cas i des de Junts, en canvi, pensen que Som Espluga s'ha passat de frenada. De fet, els retreuen haver vulnerat la presumpció d'innocència. Una acusació que nega l'alcalde.